Lise

·       Kaydı yapılacak öğrenci, rehberlik birimi tarafından akademik ve psikososyal yönden değerlendirmeye alınır.

 

·        Rehberlik değerlendirmesi olumlu sonuçlanan öğrenci için Safa Okulları yolculuğu başlar.

 

·        Öğrencinin Değer, Sorumluluk, Özgüven ve Liderlik Kazanımlarını edinebileceği akademik ve psikolojik takip hizmetleri uygulanır.

 

·        Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) birimi tarafından öğrenci tanıma çalışmaları kapsamında, gelişimsel ve eğitsel ihtiyaçlara göre farklı türlerde ölçek/test uygulaması gerçekleştirilir.

 

·        Her dönem 1 defa olmak üzere PDR Uzmanı, veli, sınıf mentör öğretmeni ve öğrencinin katılım gösterdiği Etkileşim Grubu Çalışması gerçekleştirilir.

 

·        Öğrencilerin sosyal ve akademik becerilerini geliştirmek adına 12 haftalık psikoeğitim programı uygulaması gerçekleştirilir.

 

·        Velilerin ebeveynlik ihtiyaçlarına yönelik, her çeyrek dönemde 1 defa olmak üzere 2 haftalık Veli Atölyesi çalışması gerçekleştirilir.

 

·        PDR Birimi, 1 bireysel, 1 grup ve 6 sınıf içi çalışma olmak üzere toplamda en az 8 defa öğrenciyle etkileşim kurmaktadır. Bu planlı çalışmaların haricindeki görüşmeler, öğrencinin, velinin, öğretmenin ve idarenin ihtiyaçlarına ve geribildirimlerine göre şekillenmektedir.

 

 

·        MEB müfredatına ek olarak okulumuz tarafından hazırlanan özel ve özgün eğitim programları uygulanır.

 

·        Yurt içinde ve yurt dışında kendini ifade edebilen, konuşma pratiğinin kazandırıldığı “yaparak-yaşayarak” yabancı dil etkinlikleri uygulamaları ve projeleri belirlenir.

 

·        Çift yabancı dil (İngilizce + Fransızca) programı ile dünya üniversitelerinin kapısını açan yabancı dil eğitimi uygulanır.

 

·        Beden eğitimi ve spor derslerimiz, öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak ve akademik başarılarını artırmak amacıyla planlanır ve uygulanır. Bunun yanında turnuvalar, okul takımları ve spor okulları yapılarak süreç desteklenir.

 

·        Fen Laboratuvarı, Bilişim Teknolojileri, Robotik, Görsel Sanatlar, Müzik, Yasam Beceriler, Mutfak Sanatları, Ahşap Sanatları vb. atölye uygulamaları yapılır.

 

·        Öğrencilerin gelişimlerine destek olmak ve potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri amacıyla Eğitim Koçluğu sistemi uygulanır.

 

·        Akademik başarıyı arttırmak ve Üniversite sınavlarına hazırlamak amacıyla Deneme Sınavları, destek dersleri ve etüt çalışmaları yapılır.

 

·        Her yıl bir kez veli çayı gerçekleştirilir.

 

·        Birebir ve genel olmak üzere yılda 3 kez veli toplantısı yapılır.

 

·        Kur'an-ı Kerim eğitimi, programlı bir şekilde "ÇİFT ÖGRETMEN" uygulaması ile yapılır.

 

·        Akademik Gelişimin yanı sıra Ahlaki Gelişim de titizlikle takip edilir.