SPEAK OUT  SİSTEMİMİZ

Yabancı Diller Koordinatörlüğü  kontrolünde Türk ve yabancı uyruklu öğretmenlerimiz tarafından yürütülen İngilizce öğretim programımız, anasınıfından itibaren öğrencilerimizin İngilizceyi severek öğrenmelerine ve rahat bir şekilde konuşabilmelerine fırsat verecek şekilde hazırlanmaktadır. Safa Okulları olarak ‘SPEAK OUT ‘ sistemiyle tamamen İngilizce konuşturma odaklı bir program uyguluyoruz. Bu sistemle öğrencilerimizin rahat bir şekilde, korkmadan, tereddüt etmeden doğal ve serbest bir şekilde İngilizce konuşmalarını sağlıyoruz.  Öğrencilerimiz okulda bulunduğu her an İngilizce öğretmenleriyle sürekli İngilizce iletişim kurma fırsatına sahipler. Öğrencilerimiz okulumuzun her alanında İngilizceye maruz kalıyorlar. Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından somut bir şekilde oluşturulan günlük konuşma temaları, ‘Speak Out’  noktalarında öğrenci ve öğretmen etkileşimi olacak şekilde işlenmektedir.

İNGİLİZCE KONUŞTURAN KAFELERİMİZ

SAFA SPOKEN CAFE Sistemimizin en çarpıcı noktası ise okullarımızda oluşturduğumuz İngilizce konuşulan kafelerimiz. Konuşma İngilizcesine verdiğimiz değeri okullarımızda taçlandırıyoruz. Yabancı dil öğretmenlerimiz, okullarımızın bünyesinde Ankara manzaralı teraslarımızda bulunan kafelerimizde sosyal bir ortamda planlanan saatler dâhilinde öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle hatta velilerimizle İngilizce konuşmak için hazır bekliyorlar.

Öğrencilerimiz ders aralarında, öğle aralarında ve okuldan sonra kafelerimizde İngilizceye maruz kalarak konuşma ve anlama becerilerini zirveye çıkarıyorlar. Spoken Cafe, ülkemizde özel okullar bünyesinde bu konseptte kurulmuş ilk kafe olma özelliğini göstermektedir.

AKADEMİK EĞİTİMİMİZ

Safa Okullarında İngilizce eğitimi Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı (Common European Framework Reference ) esas alınarak hazırlanan Oxford kaynakları ve müfredatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin dil becerisini nesnel olarak ölçmek için Oxford’un yapay zekâ teknolojisi tarafından geliştirilen placement testini kullanmaktayız. Her öğrencimiz sistem tarafından net,objektif ve detaylı bir şekilde değerlendirilir ve sonuçlar rapor olarak oluşturulur. Rapor öğrencinin uluslararası standartlarında İngilizce dil seviyesini göstermekte ve öğrencinin dil gelişiminin uygun şekilde devamı için öneriler vermektedir.

Bununla beraber öğretmenlerimiz tarafından 4 temel beceriyi ölçen sınavlar yapılır. Özellikle konuşma ve anlama becerilerini geliştirmeleri için uyguladığımız sözlü İngilizce mülakatları ile öğrencilerimizin gelişimi somut bir şekilde gözlemlenir. Öğretmenlerimiz ise bu raporlar ve değerlendirmeler sayesinde öğrencilerimizin gelişimini sürekli takip ederek gerekli çalışmaları titizlikle sürdürürler. Bu bağlamda kaynaklarımızın yıllık planları titizlikle incelenir ve ders planlamaları yapılır. Yıl içerisinde hem sınıf içi çalışmalar hem de dijital ödevlerin raporları güncel bir şekilde takip edilir ve koordinatörlük tarafından yapılan toplantılar sayesinde hem öğrencilerimize hem de velilerimize gerekli bilgilendirmeler hızlı bir şekilde yapılır. Bu raporlar doğrultusunda akademik eğitimin geliştirilmesi için gerekli çalışmalar sürekli güncellenir.

HEDEFİMİZ

Okullarımızda uygulanan İngilizce öğretiminin kalitesinin uluslararası bağımsız yurtdışı merkezler tarafından belgelendirilmesi amacıyla öğrencilerimiz her yılın sonunda Oxford Test of English ve Cambridge ESOL (English for speakers of other languages ) sınavlarına girmektedirler. Başarılı olan öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan sertifikalar kazanmaktadırlar. Bu başarılar Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından özel bir törenle kutlanarak öğrencilere sertifikaları takdim edilir.

SINIF                                     SEVİYE

2                                          STARTERS

3                                          MOVERS

4                                          FLYERS

5-6-7-8                               OTE for Schools

9-10-11                              OTE (Oxford Test of English)

2. YABANCI DİL

Öğrencilerimizin 21.yüzyılın becerilerine uygun, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri, zihinsel yeteneklerini ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla ikinci yabancı dil eğitimine büyük önem vermekteyiz.

Okulumuzda 2.yabancı dil olarak Fransızca dersleri verilmektedir. Öğrencilerimiz, Avrupa ülkeleri tarafından onaylanan DALF (Diplome d’Etude en Language Francais) sınavına girmekte ve dil becerilerini sertifika ile belgeleyebilmektedirler.